KOLLÉGISTA LESZEK

A hallgatók elhelyezéséről

A fiúk és a lányok külön részlegben vannak elhelyezve, 2-8 ágyas szobákban. 99 fő számára tudunk diákotthoni elhelyezést biztosítani, térítési díj ellenében, melynek mértéke a szoba komfortfokozatától függ (hány személyes, tartozik-e hozzá vizes blokk). A fentiek függvényében a térítési díj havi 9 300 Ft-tól 17 000 Ft-ig terjed. 

Részletesebb árainkat itt találod.

A térítési díjról minden hónapban számlát állítunk ki, melyet személyesen kell átvenni a térítési díj befizetésekor (átutalással is lehet fizetni).

Mindenkinek rendelkezésére áll egy ágy, egy szekrény, egy íróasztal, egy szék és egy fali polc. Minden szobában van hűtő. Paplant, párnát biztosítunk, azonban az ágyneműt mindenkinek magának kell hoznia. A raktárból egyéb eszközök kölcsönözhetők (takarító eszközök, szárító, lavór, stb.).

A hallgatóknak hozniuk kell beköltözéskor magukkal:

 • szükséges ruházat és lábbelik;
 • tisztálkodó szerek és -eszközök (tusfürdő, sampon, fogkrém, fogkefe, dezodor, fésű stb.);
 • fürdőköpeny, papucs és törölköző;
 • elektromos kütyük (mobiltelefon, táblagép, laptop stb.) töltővel;
 • költőpénz;
 • gyógyszer (a rendszeresen szedett gyógyszerek mellett, fájdalom- és lázcsillapítót, görcsoldót);
 • evőeszközök, tányér, pohár, konyharuha, mosogatószer, mosogatószivacs; 
 • néhány napra elegendő hideg élelem;
 • ágyneműhuzat és lepedő;
 • hosszabbító, elosztó
 • lakat 2 db kulccsal;
 • 1 db igazolványkép (a belépőkártyára)

A diákotthonban külön díjazás ellenében lehetőség van a hallgatók részére háromszori étkezés (ebből az ebéd és a vacsora meleg) igénybe vételére, illetve teakonyhákat szereltünk fel (mikrohullámú, tűzhely), ezért konyhai kisgépeket a hallgatók nem hozhatnak magukkal beköltözéskor. Minden egyéb elektromos eszköz behozatala csak engedéllyel, a diákotthoni szabályoknak megfelelően történhet.

Nagyobb értékű használati tárgyakért, készpénzért, ékszerekért felelősséget nem tudunk vállalni.

Kérjük, hogy amennyiben orvosi előírásra rendszeresen gyógyszert fogyaszt, illetve krónikus betegsége, gyógyszerallergiája van azt a beköltözési adatlapon feltétlenül jelezze!

JELENTKEZÉS

Várjuk mindazon hallgatók jelentkezését, akik Szeged város valamely felsőfokú oktatási intézményébe nyertek felvételt és kollégiumi elhelyezést igényelnek.

Diákotthoni jelentkezési lap letöltése

A kinyomtatott, majd olvashatóan, a személyi okmányok alapján kitöltött és aláírt jelentkezési lapot postán, illetve beszkennelve e-mailben kell elküldeni a diákotthonba. Ha nincs otthon szkenner, rengeteg okostelefonos szkennelő alkalmazás létezik, amelyek alkalmasak a célra. Az e-mail cím, ahová be kell küldeni a jelentkezési lapot: szeged.ediakotthon@lutheran.hu

 

Általános felvételi információk

A felvétel a diákotthonba egy tanévre szól. Minden tanévben újra kell felvételt kérni. A diákotthonba történő felvételi kérelmet a hallgatónak írásban kell benyújtania. A jelentkezéshez szükséges formanyomtatvány elektronikus formában letölthető az intézmény honlapjáról, illetve személyesen a diákotthon portaszolgálatán is kérhető. Az intézmény a jelentkezési időszakon túl is fogad felvételi kérelmeket a szabad férőhelyek függvényében. A diákotthonba összesen felvehető hallgatók létszáma 99 fő.

A diákotthoni felvételről, ellátás iránti kérelem elbírálásáról a hallgatót az intézményvezető írásbeli határozatban értesíti legkésőbb augusztus 10-ig.

A felvételi kérelem elutasítása esetén az intézményvezető a döntést indoklással határozatba foglalja. A határozat a fellebbezési joggal kapcsolatos tájékoztatást is tartalmazza.

A diákotthonba jelentkezők köre, a jelentkezés módja

A diákotthonba állami ösztöndíjas, nappali tagozatos, aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók nyerhetnek felvételt. Önköltséges képzésben résztvevő, és/vagy nem nappali tagozatos hallgatók, illetve passzív jogviszonyú hallgatók, csak a felvételi időszak (június – augusztus) után vehetők fel a betöltetlen üres férőhelyekre.

A diákotthoni jogviszony létrejöttének feltétele az egyetemi/főiskolai hallgatói jogviszony megléte.

A jelentkezés részeként az alábbi dokumentumokat kell benyújtani: kitöltött felvételi kérelem, mindkét szülő/gondviselő munkáltatói kereseti igazolása. A kérelem elbírálásához egyéb dokumentumok is beadhatók.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat személyesen, postai úton vagy elektronikus formában is be lehet benyújtani.

Amennyiben a hallgató a jelentkezési lapon valótlan információkat közöl, vagy a hallgató képzési formája önköltségesre változik, illetve a munkarendje a nappali tagozattól eltér, kizárható a felvételi eljárásból, illetve semmisé tehető diákotthoni felvétele.

Értesítés a felvételi döntésről

Az intézményvezető írásbeli határozatban értesíti a felvételt kérő hallgatót a felvételi döntésről. Elutasítás esetén a határozat tartalmazza az elutasítás indoklását és a fellebbezés módját. Ha az elutasítás férőhely hiány miatt történik, akkor a határozat tartalmazza a kérelmező várólistán elfoglalt helyét.

A fellebbezés módja

A határozat ellen a döntés tudomásra jutásától számított 15 napon belül a felvételt kérő eljárást indíthat, a diákotthoni tagsági viszony létesítésével kapcsolatos érdeksérelemre hivatkozással, amelyet a Szegedi Evangélikus Felsőoktatási Diákotthon vezetőjéhez kell benyújtania.

ÉTKEZÉS

A hallgatóknak lehetőségük van étkezés igénybevételére a kollégiumban. A kollégiumnak saját konyhája van, amelyet a Waffel Bt. üzemeltet bérleti díj ellenében.

Étkezésrendelés hallgatók számára

 1. A hallgatóknak reggeli, ebéd és vacsora megrendelésére van lehetőség.
 2. Az árak a következők: reggeli – 380 Ft, meleg ebéd (leves + főétel) – 900 Ft, meleg vacsora – 660 Ft.
 3. Egy hétre előre lehet megrendelni az étkezést, tetszőleges elosztásban.
 4. Fizetni megrendeléskor kell készpénzben.
 5. A rendelés leadására csütörtökön 12:00 – 16:00 óra között és pénteken 8:00 -10:00 óra között van lehetőség az ebédlőben. Pénteken a portástól kell elkérni az ebédlő kulcsát, ha étkezést szeretnél rendelni.
 6. A menü ugyanaz, mint a középiskolásoknak, tehát nincs választható A, B, C menü..
 7. Az ebédet vagy helyben lehet elfogyasztani, vagy ételhordóban el lehet vinni. Eldobható doboz is kérhető +80 Ft-ért.
 8. A vacsorát ebédidőben lehet elvinni ételhordóban, vagy eldobható dobozban (+80 Ft).
 9. Étkezési időpontok: reggeli 6:30 – 7:30 óra között, ebéd 12:00 – 16:00 óra között.

DOKUMENTUMOK

A dokumentumtárban megtalálják a jogszabályok által előírt, kötelezően nyilvánosságra hozandó szabályzatokat, valamint a kollégiumi ügyintézéshez szükséges nyomtatványokat.

Diákotthon felvételi kérelem 2023/2024-es tanév

Diákotthon felvételi kérelem 2024/2025-ös tanév

Házirend

Járványügyi intézkedési terv

Szervezeti és működési szabályzat

SZEFD Adatkezelési szabályzat

Kérdése van? Keressen bennünket!