Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozó

A Szélrózsa találkozó több mint 25 évvel ezelőtt evangélikus fiatalok kezdeményezésére jött létre a Magyarországi Evangélikus Egyház ernyője alatt. Az országos szintű keresztyén nagytalálkozó akkor Magyarországon egyedülálló volt. Már az első alkalommal is több száz fiatal sereglett Váraljára, azóta pedig minden második év nyarán, immár többezres közönséggel rendezik meg az evangélikus egyház egyik legnagyobb eseményét. Az áhítatok, előadások, kerekasztal-beszélgetések, több színpadon zajló koncertek mellett számtalan sportverseny, ügyességi vagy szellemi játék, kézműves-foglalkozások, kulturális programok biztosítják a fesztiválhangulatot.

A fesztivál mind regionálisan, mind pedig országos szinten egyedülálló. Programjainkat úgy állítjuk össze, hogy a résztvevők hitük megélése mellett értékteremtő, szórakoztató és ismeretterjesztő élményekben egyaránt részesüljenek.

Minden Szélrózsa más helyszínen kerül megrendezésre, és minden találkozónak saját mottója van, amely az ötnapos program gerincét adja.

Idén nyáron kerül sor a 13. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozóra, mely 2022. július 13–17. között Gyulán kerül megrendezésre.

Életkortól függetlenül, szeretettel várunk mindenkit erre az eseményre!

A fesztiválról bővebb tájékoztatást a szelrozsatalalkozo.hu oldalon találhatsz.